Graag stel ik me aan je voor

Mijn naam is Francisca Kuiper-Smit, getrouwd, moeder van een zoon en woonachtig in Enkhuizen.

"Mijn eerste eigen paard coachte mij al toen ik daar zelf nog helemaal niks vanaf wist"


de-coach1.jpg

De coach

Paarden zijn altijd wel aanwezig geweest in mijn leven. Na wat jaren bij de manege gereden te hebben, kwam het er in mijn 20er jaren dan toch van: mijn eigen paard! Ik ging voor een lief betrouwbaar leerpaard, ik had immers nog een boel te leren! Nou en geleerd heb ik... discussie's, onbegrip, frustratie's, het kwam allemaal voorbij naast de gelukkige , blije en verliefde momenten.
 
Toen al spiegelde mijn merrie mij. Ik keek er toen alleen niet bewust naar. Als ik een chagrijnige bui had, stond mijn merrie achterin het land en was ze vast niet van plan om mijn kant op te komen. Sterker nog, als ze verder kon dan deed ze het! Door de jaren heen leerde ik van haar dat mijn gemoedstoestand effect heeft op haar gedrag. Ik ging bewuster naar mijzelf kijken en ook naar haar.
 
Toen ik een artikel las over mensen coachen met inzet van paarden stond het voor mij als een paal boven water dat dit een hele fijne en effectieve manier van coachen is,. Ik heb er zelf immers al een aantal jaren ervaring mee!
 
Ondertussen heb ik drie paarden aan huis staan die ik allemaal inzet voor coachsessies.

horizon-paardencoaching-leven-het-nu.jpeg

Mijn opleiding

Ik heb mijn opleiding tot Equine Assisted Coach level 1 en 2 gevolgd bij Educatief Centrum Keulseweg in Pijnacker. Deze opleiding tot coach met inzet van paarden is als enige in Nederland geaccrediteerd door de NOBCO/EMCC. De NOBCO is de Nederlandse Orde voor Beroeps Coaches en EMCC is de European Mentoring & Coaching Counsil. Dit betekent dat er aan hoge kwaliteitseisen moet worden voldaan.

Ik val als therapeut onder WKKGZ-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke WKKGZ geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: www.gatgeschillen.nl. Ik werk als therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: www.gatgeschillen.nl/beroepscode

Ik ben aangesloten bij het CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten), de beroepsorganisatie die aangeeft dat ik een erkend alternatief therapeut ben.