Blog

Lees hier alle blogs.

Graag deel ik praktijkvoorbeelden, interessante inzichten en gedachten met je. Ik neem je mee in het leven van een paardencoach!


Hoe vaak doe jij dingen omdat het ‘moet’?

Herken je dat? Je bent de hele dag druk. Er is weinig tijd om even een moment van rust te pakken, want je moet werken, sporten, je sociale leven onderhouden en natuurlijk een cursus of opleiding doen. Dat moet in deze tijd wel, wil je nog mee kunnen komen met de maatschappij. We doen al deze dingen bijna op de automatische piloot. Maar is het misschien ook een gevalletje kuddegedrag? ‘Iedereen doet het zo, dus dan zal het wel zo horen’?

Maar past het ook bij jou?

Hoeveel van deze dingen doe je omdat jij het wil? Vind jij het wel leuk om een opleiding te volgen of om te sporten? Heb je daar tijd voor over of maak je daar tijd voor? Laat je misschien andere activiteiten schieten waar jouw interesse meer naar uit gaat? De druk van buitenaf kan soms ontzettend hoog zijn en daar worden wij niet altijd gelukkiger van.
 
Hoe ontredderd kan je je voelen als je merkt dat het voor jou geen voldoening geeft, maar de rest van je omgeving er geen moeite mee lijkt te hebben. ‘Ben ik dan zo anders dan de rest?’ en ’hun redden het wel, maar ik niet, is er wat mis met mij?’, zijn dan gedachtes die naar boven kunnen komen.

Luister naar je intuïtie

Er is niks mis met jou en je bent zeker niet anders dan de rest. Dat is naar je gevoel luisteren! En er is geen betere raadgever dan je eigen gevoel, je intuïtie. Als iedereen daar wat vaker naar zou luisteren, zouden er een stuk minder burn-outs zijn.
 
Dus durf naar jezelf te luisteren, is mijn boodschap. Durf voor jezelf te kiezen. Ga voor wat voor jou goed voelt of werkt. Een gelukkig mens straalt ook geluk uit. En dat pikken de intuïties van de mensen in jouw omgeving weer op.
 

 

Reacties

Schrijf hier je reactie