Blog

Lees hier alle blogs.

Graag deel ik praktijkvoorbeelden, interessante inzichten en gedachten met je. Ik neem je mee in het leven van een paardencoach!


Geestelijke maskers vs. lichamelijke maskers

Tijdens mijn opleiding hebben we het over maskers gehad. De maskers die je niet ziet, maar die er wel zijn. De “het gaat goed met me”-maskers die een heel ander verhaal maskeren.
 
We hebben nu nog een heel ander type masker in onze samenleving: het letterlijke masker, die je over je gezicht doet en een deel van je gezicht bedekt. Deze maskers zijn bedoeld om onze lichamelijke gezondheid te beschermen. Maar net als de onzichtbare maskers, doen ze weinig voor onze geestelijke gezondheid.

Wat doet het dan wèl met onze geestelijke gezondheid?

Dat verschilt per persoon. Angst, depressie, frustratie en eenzaamheid zijn zo een paar voorbeelden van gevoelens die spelen op dit moment. Nu loop ik al een tijdje rond met het idee om simpele vragen op het mondkapje te laten drukken. Gewoon “Hoe gaat het met je?”, ”Fijne dag vandaag!” of “Ik glimlach naar je”.
 
Kleine vragen of opmerkingen die nu grootse verschillen kunnen maken. Een positieve draai in een lastige tijd voor onze geestelijke gezondheid. Maar we kunnen het elkaar natuurlijk ook gewoon vragen. Het gevoel gezien te worden, dat is al een kleine boost voor onze geestelijke gezondheid.
 
Er zijn verschillende manieren om iets voor je medemens te kunnen doen: je kan bellen of een berichtje sturen, maar je kan ook gewoon naar buiten gaan. Wat dan ook weer goed is voor je eigen gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk. En het is nog toe te passen binnen de huidige richtlijnen ook.

Altijd welkom

Wil je toch graag zo`n mondkapje die de geestelijke gezondheid van een ander bevorderd? Laat dan even een berichtje achter, dan ga ik dat regelen.
 
En je bent altijd welkom. Voor paarden maakt het namelijk niet uit welk masker je op hebt: zij kijken daar gewoon doorheen!
 

Reacties

Schrijf hier je reactie